Expoziţie internaţională la Buzău. Obiect din Cartea Recordurilor

Cel mai mare mărţişor din lume, în lungime de 17 kilometri, aparţinând Bibliotecii regionale din oraşul Vidin, Bulgaria, va fi expus pe 15 martie la Muzeul judeţean din Buzău.

În cursul lunii martie, celebrul mărţişor va fi expus la Skopje, Vidin, Buzău şi Sofia în cadrul unei expoziţii itinerante.

Potrivit directorul adjunct al Muzeului judeţean Buzău, Daniel Costache, mărţişorul în lungime de 17 kilometri a intrat în anul 2015 în Cartea recordurilor.

'În luna martie, Muzeului judeţean Buzău va organiza o expoziţie internaţională temporară cu datini legate de oferirea şi purtarea mărţişorului în singurele zone din lume unde acest obicei este păstrat din vechime: România, Republica Moldova, Bulgaria şi Macedonia, iar în cadrul acesteia un loc aparte va fi ocupat de acest mărţişor', a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă Daniel Costache. Directorul adjunct al Muzeului judeţean Buzău a mai spus că 'celebrul mărţişor va fi expus pe data de 16 martie şi în Piaţa Dacia din municipiul Buzău'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel