Expoziție inedită cu cei mai periculoşi agenţi patogeni, din sticlă

Cele mai mortale virusuri și bacterii din lume fac obiectul unei expoziții inedite, care a putut fi admirată în mai multe orașe din lume. Exponatele, create de un artist din Marea Britanie, sunt replici din sticlă ai agenților patogeni, vinovați de moartea a milioane de oameni. 

Luke Jerram a reuşit să creeze imaginea mărită de un milion de ori a acestor agenţi patogeni, invizibili cu microscopul obişnuit, care se reproduc numai în interiorul celulelor vii şi provoacă diverse boli infecţioase, scrie Daily Mail. Printre cele mai interesante replici se află virusul H1N1, bacteria Ecoli, virusul malariei sau virusul HIV.

Numită „Microbiologia din sticlă”, figurinele artistului britanic reproduc în detaliu agenții patogeni, modelați doar din sticlă topită. Luke Jerram vrea să trimită un mesaj privind impactul global al virusurilor. Pentru redarea cu o exactitate cât mai mare a formelor virușilor, artistul a lucrat împreună cu un virusolog al Universităţii din Bristol, Andrew Davidson. Dat fiind că par atât de reale, din cauza lipsei de culoare, aceste fotografii au ajuns în reviste de specialitate şi jurnale.

„Reacţiile privind munca mea au fost incredibile. Cu siguranţă sunt frumoase şi oamenii sunt atraşi de aceste lucruri, dar ei trebuie să realizeze că aceste elemente trebuie să creeze repulsie. Anumiţi oameni au impresia că dacă ating figurinele se vor infecta, lucru care este drăguţ”, a declarat artistul pentru sursa citată.

Artistul a mai declarat că cele mai frumoase aprecieri, și poate cele mai interesante, ale muncii sale le-a primit de la cei direct implicați, adică cei infectați cu agenții patogeni recreați de el din sticlă, impresionați de cum arată "dușmanul" din corpul lor.

După ce expoziția a putut fi admirată în mai multe orașe din lume, precum New York şi Maryland, ea urmează să poposească, în luna aprilie, și în Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel