Experții ruși: Intensificare a activităţii solare în următoarele două luni

explozie-solara
explozie-solara

În următoarele două luni de primăvară este de aşteptat, conform prognozelor, o intensificare a activităţii solare şi o creştere a probabilităţii unor furtuni magnetice - a declarat Serghei Gaidaş, şeful Centrului pentru prognoze spaţiale de pe lângă Institutul pentru magnetism terestru, ionosferă şi propagarea undelor radio (IZMIRAN) din Moscova, transmite joi RIA Novosti.

'Este de aşteptat o amplificare a activităţii solare în următoarele două luni, ceea ce va duce la cel puţin patru furtuni magnetice, dintre care una va fi destul de puternică', a afirmat expertul rus. Potrivit acestuia, în prezent, Soarele iese treptat dintr-o perioadă record de acalmie. În acest moment, oamenii de ştiinţă pot prognoza o furtună magnetică doar cu trei zile înainte de producerea evenimentului propriu-zis, fiind vorba de intervalul de timp de care are nevoie plasma solară ejectată să ajungă în apropierea Pământului, afectând polii săi magnetici.

În cadrul conferinţei de presă susţinută marţi, expertul rus a anunţat pentru următoarele trei zile o furtună magnetică de intensitate minimă. 'În următoarele trei zile este de aşteptat creşterea activităţii geomagnetice; poatea avea loc o furtună magnetică de nivel minim' - a declarat Gaidaş, subliniind că acest eveniment cosmic nu va avea niciun impact serios asupra Terrei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel