Experţii promit un viitor fără cabluri

Imaginaţi-vă cum ar fi să descărcaţi fără cablu informaţii de pe televizorul, tableta, laptopul sau telefonul mobil fără să aşteptaţi mult timp.  Un laborator din California (San Jose) testează o nouă tehnologie care promite transformarea acestui scenariu în realitate. Se numeşte WiGig de la Wireless Gigabit.

Autor: Anca Murgoci

Are o bandă de frecvenţă de 60 Ghz, însă momentan nu are licenţă. Poate oferi viteze mult mai mari decât tradiţionalul WiFi, de până la 7Gb/secundă.

În 2010, the Institute of Electrical and Electronics Engineers din SUA a ratificat sistemul. Experţii spun că este o revoluţie în comunicaţii. Este un instrument de care oamenii nu au avut cum să se bucure până acum. Proiectul a fost sponsorizat de Intel, Microsoft, Cisco şi Nokia.

Tehnologia are un inconvenient. Potrivit BBC Mundo, WiGig nu poate acţiona pe o distanaţă mai mare de 15 metri. Cu toate acestea, un viitor fără cabluri atrage pe toată lumea.

WiGig nu este singurul care poate oferi transfer rapid de informaţii într-un timp foarte scurt. De asemenea, banda ultra-largă (UWB)  transportă o mare cantitate de informaţii pe distanţe mici. Până acum, aceasta nu a reuşit să se popularizeze.

Experţii spun că WiGig s-ar putea comercializa în anul 2012. Dar asta nu înseamnă că ne putem debarasa total de cabluri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel