Experții avertizează. Ce se întâmplă când bei cafea după-amiază

barbat_cafea_shutterstock_2934426_d1037c4179
barbat_cafea_shutterstock_2934426_d1037c4179

S-a descoperit ce impact negativ are cafeaua băută după-amiază.

Când ar trebui să bem ultima ceașcă de cafea pe zi? Mai precis, cu câte ore înainte de somn ar trebui să consumăm licoarea neagră? Experții de la Universitatea din Michingan au realizat un studiu recent în urma căruia au ajuns la o concluzie cel puțin interesantă. Două sau trei ceşti de cafea consumate chiar şi cu şase ore înainte de culcare pot să „fure” în jur de o oră din timpul de somn și asta fără să ne dăm seama.

Pentru a obține acest rezultat, oamenii de știință au analizat programul de somn al unor indivizi, cărora le-au administrat niște pasile care conţineau 400 de miligrame de cafeină. Mai exact, este vorba de echivalentul a două sau trei ceşti de cafea.

Experimentul a arătat că respectivele capsule au „şters” o oră din programul de somn al subiecților, fiind astfel interpretate drept un avertisment împotriva consumului de cafea după ora 17:00.

“Nu este bine să mai bei cafea după-amiază, cu atât mai puțin înainte de culcare. Motivul? Are efecte negative pentru odihnă și mai ales pentru stadiile profunde ale somnului. Cei care beau cafea cu câteva ore înainte de a se culca nu se vor putea odihni bine”, a spus dr. Jean Costentin, scrie Lefigaro.fr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel