EXPERIMENT ŞOCANT - A fost creat virusul care poate ucide jumătate din populaţia planetei

cel mai periculos virus din lume
cel mai periculos virus din lume

Un cercetător de origine olandeză a creat cel mai puternic virus, care are potenţialul să ucidă jumătate din populaţia planetei. Acesta este o tulpină de gripă aviară H5N1, care a fost modificată genetic şi care se poate răspândi mult mai uşor în comparaţie cu virusul normal de gripă aviară. Ron Fouchier şi-a făcut publică descoperirea în cadrul unei conferinţe dedicată gripei, scrie Descoperă.ro.

autor: Cristina Răduţă

A fost creat virusul care poate ucide jumătate din populaţia planetei Oamenii de ştiinţă care l-au ajutat pe Fouchier au folosit drept cobai dihorii de casă, deoarece organismul acestor animale reacţionează la boală similar cu organismul uman. Cercetătorii au transmis boala de la un animal la altul, făcând-o mult mai uşor adaptabilă la o nouă gazdă. În aceste condiţii, virusul s-a modificat, putând fii transmis şi prin aer.

Antrax-ul, aproape inofensiv faţă de noul virus

Există numeroase voci care susţin că un astefel de experiment nu ar fi trebuit să aibă loc, cu atât mai mult să fie făcut public. Un cunoscut specialist în genetică microbiană, Paul Keim a declarat: "Nu mă pot gândi la un organism patogen care să fie la fel de înfricoşător ca acesta", adăugând în cele din urmă: "Cred că antrax-ul nu este deloc înfricoşător în comparaţie cu acest virus".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel