Experții înjurăturilor au un vocabular bogat

Sursa: www.dailymail.co.uk
Sursa: www.dailymail.co.uk

Persoanele care înjură frecvent au un vocabular mai bogat decât cele care nu folosesc înjurături. Aceasta este concluzia unui studiu publicat pe forumul Language Sciences. 

Un limbaj bogat în înjurături nu arată neapărat că cel care îl folosește este leneș sau needucat. Studiul realizat în Statele Unite ale Americii demonstrează că cei care folosesc cu încredere expresii tabu sunt mai capabili să se exprime fluent și coerent.

În cadrul experimentului, au fost folosiți 95 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani. Acestora li s-a cerut să spună toate înjurăturile care le trec prin minte timp de 60 de secunde. Apoi, a trebuit să facă același lucru în privința animalelor. S-a demonstrat că participanții care au știut cele mai multe înjurături au dat cele mai multe denumiri de animale.

Potrivit Daily Mail, autorii studiului au precizat că limbajul licențios are legătură cu fluența verbală într-un mod pozitiv. De asemenea, cercetătorii au menționat că cei care folosesc expresii tabu sunt mai expresivi atunci când își exprimă ideile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel