Excesele alimentare provoacă demență

Un studiu arată că supraalimentarea poate dubla riscul pierderii memoriei. Cercetătorii au arătat că persoanele care consumă mai mult de 2.100 de calori pe zi sunt susceptibile de insuficienţă renală uşoară cognitivă. Astfel, dacă aveţi un consum redus de calorii, puteţi avea pentru mai mult timp o minte ageră şi puteţi preveni maladia Alzheimer.

Autor: Anca Murgoci

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite ale Americii au analizat obiceiurile alimentare ale  1.200 de persoane cu vârste cuprinse între 70 şi 89 de ani care nu sufereau de demenţă. Aceştia le-au dat teste de memorie persoanelor vârstnice. Experţii au constat că 163 dintre bătrâni sufereau de probleme de memorie. Riscul se dubla odată ce creştea numărul de calorii consumate.

Cercetătorii au împărţit subiecţii în trei grupuri: persoane care consumau între 600 şi 1.500 de calori pe zi, persoane care consumau între 1.500 şi 2.100 de calorii pe zi şi ultima categorie între 2.100 şi 6.000 de calorii pe zi. Nu au fost depistate probleme de memorie la cei care au consumat mai puţin de 2.100 de calorii.

Autorii studiului recomandă să reducem consumul de calorii şi să avem o dietă sănătoasă pentru a preveni pierderea memoriei. Chiar dacă principalul factor al apariţiei demenţei este înaintarea în vârstă, o dietă echilibrată şi exerciţiile fizice regulate protejează de simptomele maladiei amintite, informează dailymail.

Citește și:

Vezi riscurile excesului alimentar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel