Europenii cer referendum pentru măsurile de austeritate adoptate de UE prin pactul economic

Merkel_sarkozy_barosso
Merkel_sarkozy_barosso

Nemulţumiţi de măsurile de austeritate propuse de către liderii europeni care vor reduce salariile, asociaţiile din sectorul public provoacă guvernele statelor membre să organizeze referendum pentru adoptarea pactului economic, care până acum s-a discutat numai în spatele uşilor închise.

„Vrem să vedem care dintre liderii care susţin acest pact îndrăznesc să-l supună unui referendum, pentru a vedea dacă şi populaţia este de acord să facă sacrificii pentru a reduce deficitul“, a declarat Jan Willem Goudriaan, preşedintele European Public Service Union. Pactul, semnat de Jose Manuel Barroso şi preşedintele Comisiei Europene, Herman Van Rompuy, este o listă de sacrificii care includ reducerea salariilor din zona UE, reducerea serviciilor publice, schimbări constituţionale care să limiteze limita de creditare a statului sau trecerea de la o impozitare bazată pe muncă la una bazată pe consum.

Măsuri naziste

Una dintre principalele prevederi este alinierea salariilor cu productivitatea. Goudriaan spune că pactul aducere atingere sectorului privat, de care instituţiile UE nu ar trebui să se atingă. Din 1918 şi până acum, în Germania, singurul moment în care s-a anulat negocierea colectivă a salariilor, care este pusă acum în pericol de noul pact, a fost în timpul conducerii naziste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel