"Este un drept al omului. Nu ar trebui să fie discriminare"

[] []

07 feb 2014 / 10:00
Salveaza PDF Comentarii

Vineri, 7 februarie, Google Doodle. Cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, 2014, Google dedică un Doodle Cartei Jocurilor Olimpice.

Jocurile Olimpice de iarnă 2014 de la Soci sunt celebrate de Google printr-un Doodle în care apar șase dintre sporturile omologate. Carta Jocurilor Olimpice reprezintă setul de reguli după care se ghidează JO şi sportivii care participă la acestea.

"A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel şi în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înţelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarităţii şi al fair play-ului”, este mesajul pe care internauții l-au putut găsi pe pagina de start a motorului de căutare. Jocurile olimpice de iarnă vor conține 98 de probe sportive, în cadrul a 15 sporturi.

Olimpiada de iarnă din Rusia are loc în perioda 7-23 februarie și stă sub semnul lipsei de pregătiri a autorităților ruse, dar și a amenințărilor teroriste venite din partea grupărilor musulmane din Caucaz.

Soci a fost ales ca oraș-gazdă al Jocurilor Olimpice pe 4 iulie 2007, la cea de-a 119-a intrunire a Comitetului International Olimpic (CIO) din Ciudad de Guatemala, celelalte două candidate pentru găzduirea acestei ediții fiind Salzburg (Austria) și Pyeongchang (Coreea de Sud).

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23