Esketamina, tratament pentru cele mai grave tipuri de depresie

O treime din cei care suferă de depresie majoră sunt imuni la formele curente de tratament. Mai există totuși o speranță: esketamina.

Esketamina este „înrudită” cu ketamina, un medicament care este folosit ca anestezic și ca drog de relaxare.

Ar putea fi cea mai bună opțiune pentru cei care sunt rezistenți la tratamentele pentru depresie. Această descoperire a venit în urma unui studiu condus de Ella Daly de la Janssen Research and Development. 

La studiu au luat parte 60 de oameni diagnosticați cu tulburare de depresie majoră și care nu au răspuns la una sau mai multe forme de medicamente antidepresive. Tuturor li s-a administrat esketamină.

Aceștia au fost împărțiți în trei grupuri, cărora li s-au oferit dozaje diferite. Toate cele trei grupuri au avut scoruri mai bune pe scala Montgomery-Åsberg a depresiei față de grupul placebo.

Janssen lucrează în momentul de față la crearea unui spray nazal, de tip single-use, cu esketamină. Acest spray ar însemna că medicamentul nu va fi folosit în mod abuziv, precum ketamina. 

Esketamina a fost aleasă de The Federal Drug Administration drept o terapie revoluționară pentru depresia rezistentă la tratament și pentru depresia majoră cu risc de sinucidere.

Deși mulți oameni care suferă de tulburare de depresie majoră reușesc să găsească un tratament care îi ajută, o treime dintre pacienți nu sunt atât de norocoși.

Pentru aceștia, formele cunoscute de tratament nu funcționează. Dacă escketamina va fi aprobată, starea lor s-ar îmbunătăți în mod signifiant, potrivit playtech.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel