EPOCA de AUR, la licitaţie. Cu cât s-au vândut obiectele familiei Ceauşescu

Descriere foto:

Obiecte aparţinând cuplului Ceauşescu au fost scoase la licitaţie, împreună cu alte obiecte amintind de aşa numita "Epocă de aur".

Costumul de vânătoare care a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu a fost adjudecat, miercuri seara, la suma de 700 de euro la licitaţia 'Epoca de aur', organizată de Artmark. Costumul de vânătoare a fost realizat de firma Eduard Kettner şi a fost însoţit de certificat RA-APPS.

La licitaţie au fost cumpărate şi cizmele de vânătoare marca Atlas-65 şi şapca de vânătoare ale lui Ceauşescu, la 700 de euro, respectiv la 400 de euro. Între loturile adjudecate s-au numărat şi: o pălărie a Elenei Ceauşescu, tip melon, marca 'Întreprinderea de blănărie Vidra-Orăştie', din lână - la 800 de euro, plic şi pantofi cu toc din piele de culoare verde tot ai Elenei Ceauşescu - la 600 de euro, un set format din tavă şi vază cu monograma Nicolae Ceauşescu - la 500 de euro, o machetă tractor dăruită de 'Uzina Tractorul Braşov' lui Nicolae Ceauşescu - la 400 de euro. Toate aceste obiecte au avut certificate RA-APPS.

De asemenea, au fost cumpărate: o păpuşă primită cadou de către cuplul Ceauşescu - la 15 euro, o sticlă cu pepsi, provenind din stocul de protocol (cc. 1980) - la 50 de euro, o fotografie privată, de colecţie, cu Elena Ceauşescu într-un moment de relaxare (1959) - la 200 de euro, o fotografie de presă înfăţişându-l pe Nicolae Ceauşescu alături de Fidel Castro (Bucureşti, 1972) - la 350 de euro, două fotografii personale, reprezentând-o pe Elena Ceauşescu pe plajă, - la 450 de euro, două tomuri 'Las Bases', cu dedicaţia preşedintelui Argentinei Juan Peron pentru Nicolae Ceauşescu (1973), - la 800 de euro.

[citeste si]

La licitaţie au fost adjudecate şi câteva obiecte inedite: două indicatoare de telefon urban şi de Poştă Telegraf-Telefon-Radio (circa 1970-1980), - fiecare la 100 de euro, două pachete de ţigări marca 'Litoral' şi 'Pescăruş' - 25 de euro, un săpun 'Oana' din anii 1980 - la 10 euro, o hârtie igienică produsă de Fabrica de hârtie Buşteni în anii '80 - la 10 euro, un carnet de bonuri pentru alimente (3 ianuarie 1945) - la 75 de euro.

Cele mai scumpe obiecte

Cele mai bine vândute loturi ale licitaţiei au fost o tapiserie din lână reprezentându-i pe soţii Ceauşescu alături de părinţii lui Nicolae Ceauşescu şi un covor din lână 'Erou al Neamului' reprezentându-l pe Nicolae Ceauşescu (cca 1975), fiecare la 1.600 de euro, un satin chinezesc primit de familia Ceauşescu cu ocazia ultimei vizite în China în octombrie 1988 - la 1.200 de euro.

Marţi, Artmark a organizat Licitaţia de artă postbelică şi contemporană, cele mai bine vândute loturi fiind lucrările: 'La fereastră' de Ion Ţuculescu şi 'Portes' de Horia Damian, la 14.000 de euro, respectiv la 10.000 de euro.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23