Emoții care ne pot vindeca: O aplicație surprinzătoare a tehnicilor de meditație prin conștientizare

durere
durere

DeCeNews vă prezintă o rubrică săptâmânală destinată celor care doresc să-şi rezolve problemele de sănătate prin metode specifice terapiilor complementare, să-şi echilibreze organismul la toate nivelele, sau pur şi simplu doresc să se regăsească pe sine, acesta fiind şi scopul aplicăţiilor practice care vor fi prezentate pe parcurs.

Stefan-PuscaO aplicatie surprinzatoare a tehnicilor de meditatie prin constientizare

 In mod uimitor, meditatia prin constientizare s-a dovedit a dovedit a reduce nivelele de durere resimtite de pacienti care o practicau de ceva mai mult de 2-3 luni. S-a dovedit chiar ca exista persoane care nu au putut scapa de dureri cronice utilizand nimic altceva decat tehnici de constientizare.

Atunci cand avem o senzatie de durere organismul nostru incearca sa o blocheze in mod natural. Muschii din jurul zonei respective se incordeaza in incercarea de a ne ajuta sa uitam de durere. Aceasta creeaza o tensiune si mai mare, nu doar in zona dureroasa ci si in alte parti ale corpului. Cateodata simtim ca si cum ne-am lupta cu durerea. Aceasta da nastere unei dualitati intre noi si durere si ne face sa consumam o mare cantitate de energie in lupta cu ea.

Constientizarea are o abordare total diferita a acestei probleme. Suntem incurajati sa fim atenti la senzatia de durere atat de mult cat putem. Vom constientiza cat mai bine zona dureroasa. Aceasta inseamna deasemenea sa aducem atitudini cum ar fi blandete, curiozitate si cunoastere in zona respectiva. Aceasta nu este usor, dar se poate ajunge la rezultate din ce in ce mai bune pe masura ce practicam.

Vom ajunge sa distingem astfel doua feluri de durere, care apar impreuna: durerea fizica si cea psihologica. Cea fizica este senzatia propriu-zisa de durere din zona, iar cea psihologica este componente de stres, anxietate si frustrare generata pe fondul celei fizice. In aceasta din urma intervine foarte tare ego-ul fiecaruia, care amplifica prin componentele psihologice foarte mult senzatia de durere. Toate acestea se produc cu ajutorul instrumentului de baza prin care actioneaza ego-ul personal: frica.

Prin constientizare vom incepe sa deosebim si separam din ce in ce mai bine cele doua feluri de durere si componenta psihologica se va dizolva pe masura ce exersam. Odata cu aceasta tensiunea musculara din jurul zonei dureroase va scadea semnificativ si astfel se va reduce si durerea fizica si perceptia sa. Veti incepe sa acceptati durerea pe care o resimtiti in momentul prezent si totul va deveni mult mai suportabil. Acelas lucru functioneaza intr-un mod cu totul asemanator si in ceea ce priveste “suferinta” implicata de conditia imperfecta de a fi om...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel