Emoții care ne pot vindeca: Cunoaște-te pe tine însuți!

gandire
gandire

DeCeNews vă prezintă o rubrică săptâmânală destinată celor care doresc să-şi rezolve problemele de sănătate prin metode specifice terapiilor complementare, să-şi echilibreze organismul la toate nivelele, sau pur şi simplu doresc să se regăsească pe sine, acesta fiind şi scopul aplicăţiilor practice care vor fi prezentate pe parcurs.

Stefan-PuscaCunoaște-te pe tine însuți!

Prin practica meditatiei si reflectarea la intrebarile profunde asupra vietii putem sa ne descoperim adevaratul nostru eu. Pe parcursul acestui proces vom gasi semnificatiile profunde ale tuturor gesturilor pe care le facem in viata.

Constientizarea ne face sa vedem lucrurile in perspectiva. Gasindu-ne timp sa meditam in fiecare zi vom avea ocazia sa facem o pauza in care sa privim vartejul gandurilor noastre. Auto-descoperirea este o calatorie personala prin care invatam un fel nou, total diferit in care sa ne intelegem fiinta interioara.

Pe masura ce exersam vom realiza ca nu suntem totuna cu corpul, gandurile sau emotiile noastre.

Corpul nostru este compus din trilioane de celule, dintre care o parte mor si se nasc in fiecare moment. Procesele vitale din corpul nostru se petrec fara nici cea mai mica interventie din partea noastra. Poate chiar acum digeram, respiram sau mancam, iar sistemul nostru imunitar lupta contra bolilor infectioase care ne-ar putea ameninta. Daca corpul nostru ar fi in intregime paralizat, am avea un singur mod de a fi: ne-am constientiza prezenta. Chiar simplul fapt ca spunem “corpul meu” inseamna ca acesta este ceva care avem, nu ceva cu care ne identificam.

Gandurile noastre vin si pleaca tot timpul intr-un suvoi neintrerupt. Putem deveni constienti de ele, deci nici acestea nu se indentifica cu adevarata noastra esenta. In mediatia profunda ne putem detasa de gandurile noastre atat de clar incat realizam ca noi nu suntem totuna cu ele.

La fel cum observa gandurile ne putem observa si emotiile. Ele vin si pleaca asemenea gandurilor, dar cu o viteza mult mai mica. Daca ne-am identifica cu emotiile, atunci am putea sa le controlam perfect. Acest lucru este insa infirmat de experienta de zi cu zi...

Deci ce suntem oare cu adevarat? Ce a mai ramas din noi? Care este identitatea nostra aedavarata? Singurul lucru de care nu ne putem dez-identifica este prezenta noastra,starea de observator al vietii. Prin procesul constientizarii putem observa toate celelalte, ceea ce inseamna ca suntem distincti de ele. Suntem doar martorii intregii existente...

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel