Trei cești de cafea pe zi, efecte

Potrivit cercetătorilor din Marea Britanie, trei cești de cafea pe zi pot avea beneficii.

În urma unor studii efectuate de oamenii de știință din cadrul Universității Southampton, oamenii care beau până la maximum patru cești de cafea pe zi au mai mult de câștigat din punctul de vedere al sănătății.

Potrivit studiului, consumatorii de cafea prezintă riscuri mai scăzute de deces prematur și boli de inimă decât cei care se abțin să abuzeze de aceasta.

Trei cești de cafea pe zi te feresc de diverse tipuri de cancer

Consumul de cafea este legat de un risc mai scăzut de deces din toate cauzele, inclusiv boli de inimă.

Cea mai mare reducere a riscului relativ de deces prematur se poate observa la persoanele care consumă trei cești pe zi, în comparație cu oamenii care nu consumă cafea. 

Consumul a mai mult de trei cești de cafea pe zi nu a fost legat de efecte dăunătoare, dar beneficiile sunt mai puțin pronunțate. Cafeaua a fost asociată și cu un risc mai scăzut pentru mai multe tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată, endometrial, hepatic și de piele, precum și pentru diabet de tip 2, gută și litiază biliară.

[citeste si]

Echipa lui Poole a precizat că, întrucât analiza sa a inclus în mare parte date provenite din observații, nu pot fi trase concluzii ferme de tip cauză-efect. Concluziile cercetării susțin însă alte studii și cercetări recente privind consumul de cafea, după cum observă oamenii de știință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel