Efect nebănuit al unui selfie pe Facebook. STUDIU

O întârziere de două secunde la încărcarea unui selfie pe Facebook a fost suficientă pentru a cauza stres utilizatorilor de smartphone-uri care au participat la un studiu realizat de Ericsson şi Vodafone, în Germania.

Participanţii la studiu au fost solicitaţi să facă 13 acţiuni specifice în 10 minute, folosind un smartphone, în timp ce era simulată o degradare a calităţii conexiunii la reţea.

'Printre acţiunile pe care trebuiau să le facă utilizatorii, s-au numărat: accesarea câtorva pagini web, rularea unui conţinut video live şi încărcarea de selfie-uri pe Facebook. Pe lângă electroencefalograf, au fost folosite şi echipamente de măsurare a pulsului şi de urmărire a ochilor, pentru a monitoriza atenţia şi ritmul cardiac al utilizatorilor. Ritmul cardiac a crescut cu 44% la milenialii (cu vârste între 18 şi 35 de ani) care au avut parte de întârzieri chiar şi de două secunde atunci când au încărcat un selfie. Toţi utilizatorii de smartphone sunt stresaţi chiar şi de o secundă de întârziere la încărcarea conţinutul video (în cazul în care apare o iconiţă de 'loading' pe ecran)', se arată în document. Potrivit acestuia, milenialii sunt mai puţin toleranţi la întârzieri în încărcarea conţinutului video online.

În medie, au fost cu 35% mai stresaţi de întârzieri decât adulţii de peste 35 de ani. Cele două companii au monitorizat activitatea creierului a 150 de utilizatori care au participat ca voluntari la proiectul de cercetare în Düsseldorf, Germania, scrie Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel