Ediția din 2016 a Oscarurilor, marcată de un scandal fără precedent

Academia americană de film a anunţat lista personalităţilor care vor urca pe scenă în cadrul galei premiilor Oscar. Lady Gaga și Charlize Theron se numără printre invitații speciali. Evenimentul va fi prezentat de actorul de comedie Chris Rock. Ediția de anul acesta este marcată de un scandal fără precedent, pentru că niciun actor de culoare nu a fost nominalizat, informează B1TV.

În plin scandal legat de lipsa de diversitate a nominalizărilor la premiile Oscar, Academia americană de film a anunţat prima listă de personalităţi care vor urca pe scenă în cadrul galei din 28 februarie. 

Whoopi Goldberg, Kevin Hart, Tina Fey, Ryan Gosling, Lady Gaga, Sam Smith, Charlize Theron, Jacob Tremblay, formaţia britanică The Weekend şi cântăreţul Pharrell Williams vor urca pe scenă pentru a înmâna premiile. 

Favorit pentru trofeul suprem în acest an este Leonardo Di Caprio, protagonistul pelicului The Revenant regizata de Alejandro Gonzalez Inarritu.

Regizorul Spike Lee a anunţat că va boicota gala din cauza neincluderii artiştilor de culoare în rândul nominalizaţilor din acest an. Mai mulţi actori, regizori sau artişti şi-au exprimat opiniile pro sau contra legate de această controversă în presa internaţională. 

În urma controversei, Academia americană de film a decis să ia măsuri în privinţa încurajării diversităţii, anunţând că va dubla numărul de femei şi de reprezentanţi ai minorităţilor în rândul membrilor Academiei, până în 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel