Ești obosită tot timpul? Soluția este aici

Mulți oameni - fie că vorbim despre femei sau despre bărbați - se simt tot timpul obosiți, chiar dacă au avut o zi liniștită sau un somn ușor. Noile studii arată cât de importantă este dieta în lupta cu oboseala, scrie BBC Mundo.

Lipsa de fier este cea mai frecventă deficiență nutrițională din lume. Mai mult de 30% din populația lumii suferă de anemie, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Lipsa fierului și a anumitor vitamine duce la oboseală.

Anemia provoacă oboseală, vă ia energia, duce la amețeli, dificultăți de respirație și un sentiment că inima bate foarte repede. În acest caz apelați la sfatul unui medic pentru a vedea dacă cum trebuie să luați suplimente de fier în cazul în care vă simți foarte obosiți.

Vitamina D

Lipsa de vitamina D poate cauza probleme de sănătate, iar simptomele includ oboseală, modificări ale dispoziției, dureri osoase și leziuni de stomac.

Vitamina B 2

Vitamina B 2 ajută foarte mult în lupta cu oboseala. Alimente precum ar fi carnea de vită, carne de pasăre, fructele de mare, ouăle sau produse lactate sunt surse bune pentru a procura această vitamină.

Zinc

Aveți nevoie de zinc pentru o bună funcționare a organismului. Carnea de vită, carnea de porc și de miel sunt surse bune, precum și nucile, cerealele integrale și legumele vă vor ajuta în acest sens.

Specialiștii avertizează că și mâncatul în exces duce la oboseală. Așa că atenție la ce și cât mâncați!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel