Doua băuturi acidulate pe zi cresc riscul de atac de cord la femei

suc-acidulate
suc-acidulate

Femeile care consumă doua băuturi acidulate pe zi sunt mult mai predispuse să facă atac de cord, le atenționează oamenii de știință. Potrivit unui studiu la care au participat 4000 de femei cu vârste cuprinse între 45 și 84 de ani, care consumau regulat băuturi răcoritoare, acestea sunt predispuse la boli cardiovasculare, diabet și creștere în greutate.

Autor: Sara Abou-Khalil

Cu toate acestea, rezultatele arata ca acest comportament nu se aplica si barbatilor.

Cercetatorii de la Universitatea din Oklahoma au făcut un studiu, comparând femei de varsta mijlocie cu femei mai batrane, primele consumand doua sau mai multe bauturi acidulate si cu zahar, iar celelalte consuma una sau chiar mai putin dintre aceste bauturi.

Dupa o perioada de cinci ani, diferentele s-au vazut intre cele doua grupuri pentru ca greutatea, circumferinta taliei, colesterolul si trigliceridele – grasimi periculoase din sange – au fost monitorizate.

In cazul femeilor care au baut mai multe bauturi indulcite au fost de patru ori mai multe sanse de a se dezvolta un nivel ridicat de grasimi din sange, care pot duce la blocarea arterelor si cresterea riscului de accident vascular.

Cercetatorii au spus, de asemenea, ca in cazul femeilor de varsta mijlocie din studiu, zaharul din sange a fost insuficient controlat, crescand riscul de diabet.

Doctor Christina Shay, cea care a condus studiul, a spus: “Femeile care au consumat mai multe de doua bauturi indulcite pe zi au avut cresteri in dimensiunile taliei, dar nu au crescut neaparat in greutate”

Concluziile prezentate au facut parte dintr-o investigatie asupra sanatatii inimii, numita MESA, la care se uita pe datele a 4,166 de adulti.

Doctor Shay a adaugat: “Majoritatea oamenilor presupun ca persoanele care consuma sucuri indulcite au o crestere in obezitate, care la randul ei, creste riscul de atac de cord si diabet. Cu toate ca acest lucru se intampla, acest studio a aratat ca riscul de a face atac de cord si accident vascular se dezvolta chiar daca femeile nu ia in greutate.”

Echipa doamnei Shay a concluzionat studiul spunand ca femeile sunt mai predispuse decat barbatii la aceste boli de inima din cauza bauturilor acidulate si indulcite pentru ca ele au nevoie de mai putine calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel