Dosarul Petromservice: Zece persoane au fost reţinute în total în cazul delapidării societății

Zece persoane, printre care Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi Octavian Ţurcan, au fost reţinute în total în dosarul în care procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului instanţei supreme fac cercetări cu privire la delapidarea Petromservice.

Potrivit unui comunicat remis marţi, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan, Gheorghe Şupeală, Sorin Mihai, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Zizi Anagnostopol, Daniela Braşoveanu şi Ioan Bohâlţeanu. Cei zece sunt cercetaţi pentru delapidare, complicitate la delapidare şi spălare de bani, în legătură cu falimentarea controlată a SC Petromservice SA, spun anchetatorii.

De asemenea, Rino Graziano Raicovich este cercetat în acelaşi dosar, însă procurorii au luat în cazul lui măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Din probele strânse de procurori reiese că falimentarea controlată a SC Petromservice SA "a condus la prejudicierea societăţii cu suma de 83.163.165 de euro şi afectarea a 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, datorită activităţilor frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor", se arată în comunicatul Parchetului General.

De asemenea, potrivit sursei citate, probele procurorurilor arată că falimentarea controlată a Petromservice a produs, indirect un prejudiciu pentru bugetul de stat de aproximativ 98 de milioane de euro.

Datele anchetei arată că actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpărarea, în perioada 2008 – 2009, cu banii Petromservice, a unor acţiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

Citește și:

Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca, reținuți în dosarul Petrom Service

Sorin Mihai şi Ioan Bohâlţeanu, reţinuţi în dosarul privind delapidarea Petromservice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel