Dosarul autostrăzii Arad - Nădlac: Nelu Iordache, ridicat de DNA

216231-publimedia-silviu-m-copy
216231-publimedia-silviu-m-copy

Procurorii

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat pe 22 noiembrie contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad, încheiat cu o asociere din care face compania Romstrade. Motivul principal al rezilierii a constituit întârzierea lucrărilor. Directorul general al CNADNR, Mircea Pop , a declarat că motivul principal al rezilierii contractului este reprezentat de întârzierile în execuţie.  Proiectul este, în prezent, doar la stadiul de 20%, în contract stipulându-se că acesta ar fi trebuit să fie la 70%.

Potrivit procurorilor DNA, dosarul ar viza o deturnare de fonduri de 6 milioane de euro la construcția primului tronson al autostrăzii Arad-Nadlac, adjudecată de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano.

Victor Ponta a afirmat că proiectul de construcţie a autostrăzii Arad-Nădlac, finanţat şi de către Uniunea Europeană, a fost licitat în condiţii considerate de Comisia Europeană ca fiind greşite, astfel că este posibilă rezilierea contractului şi organizarea unei noi licitaţii, informează Mediafax.

Construcţia autostrăzii Nădlac-Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de apropae 39 kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea a revenit companiei germane Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro. Finanţarea proiectului a fost asigurată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Deși lucrările au început în toamna anului trecut, iar termenul de finalizare a ambelor tronsoane ale Autostrăzii Nădlac-Arad era anul 2013, autostrada este realizată doar în proporție de 20%.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel