Dosar Electronic de Sănătate pentru fiecare asigurat, din aprilie

dosar sanatate
dosar sanatate

Din aprilie, fiecare asigurat va putea accesa Dosarul Electronic de Sănătate, au precizat reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Dosarul Electronic de Sănătate va  fi testat timp de o lună, începând cu 21 martie 2014, iar după data de 21 aprilie 2014 va intra efectiv în producție.

 Odată cu implementarea DES, dosarul pacientului va fi inițializat și populat cu datele medicale care deja exista în sistemele informatice ale CNAS, la prima vizită la medic.

 Potrivit precizărilor CNAS, pacienții vor putea consulta Dosarul Electronic de Sănătate prin intermediul unui portal web. De asemenea, ei vor putea solicita medicilor vizualizarea informațiilor medicale cuprinse în dosar, prin intermediul aplicațiilor informatice pe care aceștia le utilizează în mod uzual sau prin intermediul portalului web dedicat medicilor, scrie realitatea.net.

 Ce este Dosarul Electronic de Sănătate

 Proiectul "Dosarul Electronic de Sănătate" a fost inițiat cu scopul realizării unei baze de date care cuprinde informații medicale centrate pe pacient. Este un mijloc de monitorizare a sănătății pacienților și, în același timp, un sistem dinamic, care se construiește prin acumularea de date medicale introduse de către furnizorii de servicii medicale pe măsură ce aceștia aderă la sistem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel