Disfuncţia erectilă poate anunţa o problemă cardiacă

Care este principalul indicator al bolilor cardiace la bărbaţi? Răspunsul este surprinzător şi afectează milioane de bărbaţi, dar nimeni nu vorbeşte despre asta.

Autor: Anca Murgoci

Răspunsul este disfuncţia erectilă, dificultatea de a menţine o erecţie suficientă pentru contactul sexual. „Disfuncţia erectilă este un indicator că se întâmplă ceva rău. Când bărbaţii suferă de această maladie este semn că boala este mult mai răspândită decât se crede. Nu vorbim aici doar despre faptul că afectează inima, ci sunt afectate toate vasele de sânge care străbat corpul”, spune medicul Terry Mason, urolog şi director la Cook County Hospital in Chicago.

Este foarte important să înţelegem legătura dintre disfuncţia erectilă şi bolile cardiace. Astfel, un diagnostic şi un tratament precoce pot reduce efectele negative ale problemelor de inimă.

Potrivit CNN, cercetătorii au arătat că disfuncţia erectilă poate fi una dintre cele mai importante cauze ale decesului la bărbaţii cu probleme cardiovasculare. Bărbaţii cu disfuncţii erectile au cu 1,6% mai multe posibilităţi de a suferi o problemă cardiovasculară gravă, cum ar fi un infarct miocardic  sau un accident vascular. Concluziile acestui studiu au fost publicate în revista  Journal of the American Heart Association (2010). Vârsta joacă şi ea un rol important. Pentru bărbaţii tineri, cu vârste de până la 50 de ani, este mult mai probabil ca disfuncţia erectilă să fie indicator pentru o problemă cardiacă. Nu la fel se întâmplă cu  bărbaţii de peste 70 de ani.

Bărbaţii care au disfuncţie erectilă trebuie să discute cu medicul pentru un consult cardiologic. Astfel, se poate determina dacă există o boală cardiovasculară. Dacă este în stare incipientă, pacientul se poate vindeca mult mai repede.

Un stil de viaţă sănătos îi poate ţine pe bărbaţi departe de această problemă de sănătate. Renunţarea la mâncarea tip fast-food, renunţarea la tutun sau efectuare de exerciţii fizice pot aduce beneficii sănătăţii. Chiar dacă medicamentele pot vindeca disfuncţia erectilă, ele nu pot să protejeze bărbaţii de bolile cardiovasculare. Aşa că este foarte important să găsiţi cheia problemei pentru a nu vă pune viaţa în pericol.

Citiţi şi:

Problemele de erecţie, combătute de o vitamină

Sexualitate: Unul din patru români suferă de disfuncţie erectilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel