NASA despre asteroizi: "Nu putem face nimic. Să ne rugăm"

Directorul NASA, Charles Bolden, a vorbit în Parlamentul Statelor Unite ale Americii despre cum poate fi apărată planeta de asteroizi, scrie

Declarațiile vin după ce un asteroid cu diametrul de aproximativ 17 metri a explodat la 15 februarie deasupra regiunii ruse Celiabinsk. Asteroidul a produs o undă de şoc ce a spart numeroase geamuri, rănind astfel peste 1.500 de persoane.

Imagini incredibile cu meteoritul care a explodat deasupra Rusiei – VIDEO

În aceaşi perioadă de timp, un asteroid de dimensiuni mai mari, descoperit în urmă cu un an, a trecut la distanţă foarte mică pe lângă Pământ. Corpul extraterestru a trecut la aproximativ 27.600 de kilometri de planeta noastră, distanţă mai mică decât cea la care se află pe orbită reţeaua de sateliţi meteorologici şi de televiziune.

Aceste evenimente "demonstrează faptul că trăim într-un sistem solar activ, existând obiecte potenţial periculoase care trec prin vecinătatea noastră cu o frecvenţă surprinzătoare", a spus deputatul democrat de Texas, Eddie Bernice Johnson.

"Am fost norocoşi că evenimentele petrecute luna trecută au rămas o simplă coincidenţă interesantă, pentru că se puteau transforma într-o catastrofă", a precizat şi Lamar Smith, un republican din Texas. NASA a identificat şi urmăreşte aproximativ 95% din obiectele de dimensiuni mari din apropierea Pământului, obiecte cu diametrul de cel puţin 1 kilometru. "Un asteroid de asemenea dimensiuni, de 1 kilometru sau mai mare, are capacitatea de a pune capăt civilizaţei umane", susţine consilierul ştiinţific de la Casa Albă John Holdren. În medie, un asteroid de dimensiuni mari loveşte Pământul o dată la 1.000 de ani. "Din informaţiile de care dispunem, nu am identificat niciun asteroid care să ameninţe populaţia SUA: Dacă un astfel de asteroid ar fi însă descoperit şi ar am avea doar 3 săptămâni până la impact, nu ne-ar rămâne decât să ne rugăm", a precizat Charles Bolden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel