Directorul Cuprumin și-a aprobat un salariu uriaș

Bani
Bani

Directorul Cuprumin, Lucian Vasilache, a semnat nota de fundamentare a bugetului companiei, în care își aprobă, începând cu luna octombrie, un salariu lunar de 10.000 de euro. Asta la doar o zi după ce Ministrul Economiei Varujan Vosganian a sărit în apărarea acestuia, în urma publicării listei potrivit căreia directorul Cuprumin este remunerat cu 45.000 de lei pe lună, adică echivalentul a exact 10.000 de euro.

Lista salariilor directorilor din companiile de stat a stârnit imediat reacții de negare din partea celor vizați. Dat ca exemplu pentru salariul uriaș, lui Lucian Vasilache i-a luat apărarea chiar ministrul Economiei.

Varujan Vosganian a spus că „directorul general al Cuprumin a avut pe toată perioada ianuarie-aprilie un câștig mediu brut de 4.700 de lei, de zece ori mai puțin decât suma vehiculată, iar Consiliul de Administrație, despre care se spune că încasa 1.000 de euro pe ședință, de fapt este plătit cu 10 lei pe ședință. Pentru a avea 1.000 de euro, Consiliul de Administrație ar trebui să se întâlnească de trei ori pe zi și în zilele nelucrătoare".

Obiectiv.info prezintă Nota privind întocmirea proiectului de buget de venituri și cheltuieli pe 2013 a companiei Cuprumin. Aceasta este datată 30 mai 2013 (la o zi după apariția listei și declarațiile ministrului Vosganian) și semnată și ștampilată de directorul general Lucian Vasilache și de directorul economic Eugen Colda. În notă se arată că bugetul companiei va trebui ajustat cu 108.000 de lei din cauza „creșterii salariului pentru directorul general, având în vedere prevederile Ord. 109/2011 privind guvernanța corporativă a instituțiilor publice, luată în calcul începând cu trimestrul IV, la o sumă echivalentă cu 10.000 euro brut / lună".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel