DIETĂ. Topul alimentelor care te ajută să slăbeşti

Jurnalista Andreea Sava susţine ideea de a mânca deștept. "Pentru asta, însă, trebuie să fii la curent cu anumite lucruri, hai să le spunem secrete ale siluetei", scrie jurnalista într-o postare pe blogul ei.

În acest sens, prezintă o listă de alimente:

1. Ouă

Încep cu ele ca să nu mai fiu acuzată că includ în astfel de liste doar fructe și legume. Ajungem și acolo. Ouăle sunt adevărate minuni ale naturii. Sunt una dintre cele mai bune surse de proteine dar și de aproape toate vitaminele și mineralele esențiale pentru organism. Am mai explicat și cu alte ocazii de ce proteinele te ajută să slăbești: organismul depune un efort mai mare pentru a le procesa, deci și consumă mai multă energie, iar, pe de altă parte, un aport ridicat de proteine va impulsiona și procesele metabolice.

2. Urdă

Și aici explicația este tot pe bază de proteine. Ba, mai mult, urda va mări efectul antrenamentelor, dacă faci mișcare.  

3. Migdale

Aproape că nu scriu articol de gen în care să nu le menționez, fie separat, fie în categoria nucilor. Sunt alimente extrem de complexe, pline de proteine și grăsimi sănătoase, foarte dense și foarte sățioase, așa că reprezintă gustarea ideală care să țină de foame și să vă dea și energie. Crude, desigur.  

4. Avocado

Iarăși, o minune de fruct. Considerat, la ora actuală, cel mai puțin afectat de pesticide și alte bazaconii folosite în agricultură, datorită protecției pe care o oferă coaja sa foarte groasă.  

[citeste si]

5. Mere

Gustoase, dense, îți oferă energie și perfecte în cazul în care te apucă foamea între mese. Și foarte bogate în antioxidanți, adică acele substanțe care ne ajută să ne păstrăm tinerețea cât mai mult timp. Deci, numai avantaje.

Citiţi continuare AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel