Dieta Dukan- "Este foarte periculoasă". Ce spune nutriționistul

Dieta Dukan
Dieta Dukan

Nutriționistul Pierre Dukan, tatăl dietei hiperproteice care-i poartă numele, este numit Dudu de către dukanieni. El spune despre cei care-i urmează dieta: "Mă văd ca pe un tată". Cu același orgoliu enumeră și cărțile, care i-au fost traduse în 26 de limbi și se vând cu milioanele în 56 de țări, scrie Sociedad

Agenția Spaniolă de Securitate Alimentară a pus în urmă cu ceva timp dieta Dukan pe lista neagră, alături de alte diete minune. Giussepe Russolillo, președintele Asociației Spaniole de Dietiști și Nutriționiști, spune clar că dieta Dukan este o "fraudă". "Este o dietă foarte periculoasă", atrage el atenția. Russolillo spune că studiile certificate arată foarte clar că dietele hiperproteice, precum dieta Dukan, cresc riscul bolilor cardiovasculare și, pe timp îndelungat, cauzează probleme renale.

Dukan: Problema este că "100 de alimente Dukan" se vinde

Nutriționistul Pierre Dukan spune că cei care-l acuză că ar crea un sistem dăunător pentru sănătate spun lucruri false. El atrage atenția că acei specialiști care-l critică pun întrebări despre competența economică, nu despre dietă. "Problema este că prețul unei cărți este 10 euro și funcționează", spune Dukan.

Nutriționistul Dukan a fost în Spania pentru a prezenta cartea "Los 100 alimentos Dukan (RBA)". Pe lângă dietele recomandate în cartea sa, Dukan mai recomandă: "uitați de lift și mergeți 20 de minute pe jos în fiecare zi". El adaugă: "Este un sistem pe care trebuie să-l urmați întotdeauna".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel