Dieta cu shaorma. Cum să o transformi într-un aliment sănătos

Dacă nu te poți abţine de la mâncărurile fast-food şi de la mesele la restaurant, poți apela la dietă  bazată pe aceste alimente, care circulă pe internet. Regimul durează şase săptămâni şi te poate ajută să slăbeşti dacă ştii ce să alegi din meniu.

Dieta fast-food poate părea, în prima instanţă, ceva imposibil, căci acest tip de mâncăruri este adesea asociat cu un stil de viaţă nesănătos care duce, mai mereu, la îngrăşare. Dar un regim de şase săptămâni cu produse fast-food atent alese te poate ajuta la slăbit.

Lipia este unul dintre secrete

Cu dieta fast-food poţi mânca pui la grătar, cartofi copţi, chili, fructe parfait, castraveciori muraţi, morcovi raşi şi salată de varză fără nicio problemă. Însă, în loc să alegi un produs împachetat în chifle, trebuie să optezi pentru lipie, căci conţine mai puţine calorii şi este chiar mai sănătoasă decât pâinea. Dincolo de această regulă, orice produs alimentar prăjit este strict interzis. Cu alte cuvinte, nu poţi mânca pui, vită sau porc prăjit şi nici cartofi prăjiţi.

Cât despre sosurile de salate, în loc de cele albe, adesea pe bază de maioneză, alege sos vinegret. În felul acesta, excluzând sosurile pe bază de maioneză, poţi elimina 130 de calorii la o singură masă.

Shaorma, transformată în masă sănătoasă

Poți transforma shaorma într-o masă sănătoasă dacă cer să ţi-o facă astfel: să pună pui sau vită, de preferinţă, nu porc, să pună salată, castravecior, morcovi raşi, ceapă, dacă îţi place, sare şi piper şi atât. Fără sosurile specifice şi fără cartofi prăjiţi. Înfăşurată în lipie te vei bucura astfel de o masă sănătoasă, fără a avea un surplus caloric. Mai mult, optează pentru o shaorma mică sau medie, niciodată pentru una mare.

Dacă eşti obişnuit să mănânci cel puţin o dată pe zi la fast-food sau la restaurant tip fast-food şi urmezi aceste reguli, aşadar renunţi la prăjeli, la sosuri, la sucuri şi alegi lipie în loc de chiflă, vei reuşi să slăbeşti în câteva săptămâni câteva kilograme bune. Dacă reuşeşti să mănânci ceva foarte uşor (un iaurt, un piept de pui la grătar şi atât) seara, kilogramele date jos vor fi chiar mai multe.

Puiul grill în lipie şi cu tot felul de legume, dar fără maioneză sau alte sosuri, este foarte săţios, deci nu vei simţi că faci foamea ţinând cură. Iar cel mai important, conţine mult mai puţine calorii decât un hamburger sau o shaorma “cu de toate”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel