Dieta cu gutui. Cum poți scăpa de câteva kilograme în plus

Gutuia, fructul minune al toamnei,  este un aliat într-o cură de slăbire pentru că te va ajuta să previi starea de înfometare.

Gutuile sunt o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, vitamina B3, acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, fier si calciu. 100 de grame de gutuie iti furnizeaza aproximativ 15 grame de glucide, 12 grame de zaharuri, 2 grame de fibre dietetice, 0,10 grame grasimi, 4 miligrame de sodiu si 84 grame de apa.

Aceste senzationale fructe ale toamnei îți furnizează doar 63 de calorii la 100 de grame. In plus, gutuile contin fibre care detoxifica organismul si impiedica asimilarea grasimilor.

Nutritionistii recomanda consumul a 2-3 gutui in fiecare zi, pentru rezultate rapide in cura de slabire. Daca iti este greu sa consumi gutuile in stare proaspata, prepara-ti un suc din ele.

[citeste si]

Gutuile au un nivel ridicat de aciditate si nu ar trebui sa le consumi in stare proaspata daca suferi de hiperaciditate gastrica. Spala 2-3 gutui si stoarce-le cu ajutorul unui storcator de fructe. Sucul proaspat se recomanda in cazul in care suferi de colon iritabil si se consuma o jumatate de litru pe parcursul unei zile.

Totuși, sucul de gutui este contraindicat in cazul constipatiilor.

Meniu pentru o zi de cură cu gutui

Mic dejun

O banană, un măr și o jumătate de gutuie coapte sau proaspete și o cană cu ceai de mușețel sau cu sucul de la o gutuie

Prânz

Orez cu ciuperci, gutui fierte cu puțină miere

Cina

O felie de pâine integrală sau neagră cu gem sau dulceață de gutui și o cană cu ceai de mușețel

Pentru gustări: suc de pere, câteva felii de gutuie crudă, gutuie la cuptor sau compot

Gutuia, medicamentul toamnei

Pentru ca toamna s-a instalat deja, iar virozele respiratorii au inceput sa ne dea tarcoale, specialistii in fitoterapie recomanda consumul zilnic de gutui. Acestea nu doar ca ne feresc de raceli, dar previn anemia si stimuleaza pofta de mancare.

O gutuie pe zi ne tine departe de inflamatiile gatului, destul de frecvente in sezonul rece, iar semintele macinate au un efect calmant extraordinar in caz de tuse si bronsita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel