Dieta cu afine. Cum poți da burta jos

A venit sezonul afinelor, iar o dietă  bogata în acest fruct  te va ajuta să scapi de grăsimea abdominala, care este considerată un factor de risc pentru bolile cardiovasculare  și diabet.

Cercetatorii  au demonstrat ca o dieta bogata in afine te ajuta sa scapi de grasimea inestetica din jurul taliei si ofera protectie pentru inima si persoanele care sufera de sindrom metabolic (o asociere de probleme: grasimea abdominala, hipertensiunea, hiperglicemia, trigliceridele marite care cresc riscul de atac de inima si diabet). Efectul benefic este pus pe seama substantelor fitochimice din compozitia afinelor.

Substantele naturale din compozitia afinelor, cum ar fi antocianidinele au capacitatea de a lupta impotriva acestor afectiuni. Antocianidinele au rolul de a impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sange, formarea cheagurilor de sange in artere si previn cresterea tensiunii arteriale.

Afinele sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre

Afinele sunt bogate în vitamina C care menţine un sistem imunitar echilibrat şi sănătos. De asemenea, afinele conţin vitamina A, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, zinc, fosfor şi seleniu.

1 ceaşcă de afine vă pune la dispoziţie 4 grame de fibre atât de benefice, ceea ce înseamnă în primul rând un sistem digestiv sănătos.

Ce trebuie să știi despre selectarea și păstrarea afinelor

- alege afinele tari care au o culoare vie si uniforma;
- afinele coapte trebuie depozitate intr-un vas acoperit in frigider unde se vor mentine proaspete si bune de consumat timp de cateva zile;
- intotdeauna, trebuie sa le verifici cand mananci si sa inlaturi afinele care au inceput sa se strice, deoarece grabesc procesul de alterare.
- nu trebuie spalate decat atunci cand urmeaza sa fie consumate, deoarece prin spalare sunt indepartate unele substante care le ptotejeaza de alterare;
- nu le tine la temperatura camerei mai mult de o zi, deoarece se strica;
- daca folosesti la retete afine congelate, lasa-le sa se dezghete la temperatura camerei un timp, dupa care trebuie sa le pui la scurs.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel