Dietă. Ce analize trebuie făcute înainte

Fiecare persoană deţine propriul corp, propriul metabolism, propriul mod de a arde grăsimile, mai rapid sau mai greu, tocmai de aceea nu trebuie să fiţi dezamăgite dacă unele slăbesc mai uşor, iar altele mai greu.

Printre analizele recomandate înainte de a începe o cură de slăbire, dar şi după vă propunem:

1. Examenul tiroidian este cred că cel mai important în cazul urmării unei diete. TSH-ul, T3 şi T4 vă vor aduce la cunoştinţă cantitatea de hormoni secretată de tiroidă. Analizele T3 şi T4 vă vor înştiinţa dacă prezentaţi hipotiroidism sau hipertiroidism sau nu aveţi nicio problemă în legătură cu cantitatea de hormoni secretată de tiroidă. Persoanele cu hipotiroidism trebuie să urmeze o cu totul altă dietă decât cele care nu au nicio problemă la nivelul tiroidei.

2. Nivelul de colesterol din sânge este şi el deosebit de important dacă doriţi să slăbiţi. Acesta poate fi ,,bun" (HDL) sau ,,rău" (LDL). Colesterolul marchează metabolismul grăsimilor. Grăsimile din sânge pot scădea dacă veţi consuma mai multe legume, cereale integrale, ulei de măsline presat la rece şi veţi consuma mai rar pe cele ce provin din carnea roşie, din unt, margarină, gălbenuş de ou.

3. Hemoleucograma completă vă va informa cu privere la prezenţa sau nu a unor infecţii în organismul dumneavoastră.

[citeste si]

4. Creatinina vă informează cu privire la starea masei musculare. Valorile scăzute vă informează că prezentaţi o hipotiroidie, în timp ce valorile mici vă comunică o insuficienţă renală cronică sau o distrofie musculară.

5. Fibrinogenul vă va comunica dacă ficatul dumneavoastră funcţionează normal. Dacă valorile sunt mari atunci sunteţi predispus la boli ale inimii, infarct, la reumatism sau chiar prezenţa celulelor canceroase în corpul dumneavoastră.

6. VSH-ul sau viteza de sedimentare a sângelui ce prezintă valori ridicate e un semnal de alarmă. Făcând această analize, medicul tău va şti cum va reacţiona corpul tău la dietă.

7. Proteinele totale, Ca, Mg, K, Zn, Fe, Na.

Citește mai multe pe diete-sanatoase.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel