Dieta anticelulitică. Război contra CELULITEI

Tratament anticelulitic
Tratament anticelulitic

Dieta anticelulitică este una dintre metodele cele mai eficiente şi la îndemână de luptă împotriva celulitei, afirmă, pentru AGERPRES, nutriţionistul Lygia Alexandrescu.

'Există mai multe intervenţii de reducere sau ameliorare a celulitei. Exerciţiile fizice regulate sunt un astfel de exemplu. Anumite tratamente specifice sunt de asemenea o idee bună. Dar numai combinând aceste metode locale cu o alimentaţie cu efect anticelulitic se poate ajunge la rezultate de durată.

Este ştiut că femeile sunt mult mai afectate de celulită decât bărbaţii, şi aceasta se explică cel mai probabil prin schimbările hormonale prin care trec de-a lungul vieţii. Trebuie înţeles că orice se consuma ca aliment/lichid va influenţa apariţia/gradul celulitei existente', explică nutriţionistul.

Fără sare, zahară, alimente grase, alcool și tutun

Astfel, sarea, zahărul şi alimentele grase sunt interdicţii clare ale acestui regim şi trebuie consumate zilnic fibre, care se găsesc în fructe şi legume proaspete. De asemenea, alcoolul şi tutunul produc toxine suplimentare în organism, dar şi la nivelul pielii. Există câteva elemente nutritive necesare pentru a avea o piele sănătoasă şi strălucitoare.

Potrivit Lygiei Alexandrescu, vitamina A solubilă în grăsimi este esenţială pentru întreţinerea şi vindecarea ţesutului epitelial, pielea fiind cea mai mare întindere de ţesut epitelial pe care o avem.

[citeste si]

'Cele mai bune surse sunt ouăle, scoicile şi laptele degresat. Se mai poate obţine şi din alimente bogate în beta caroten, pe care organismul îl poate transforma în vitamina A. Beta carotenul - cercetătorii au arătat că o cantitate de numai 30 mg pe zi (echivalentul a două porţii de morcovi) poate preveni şi reduce înroşirea şi inflamarea asociate cu expunerea la soare. Cele mai bune surse sunt legumele închise la culoare cum ar fi morcovi, roşii, pepene verde, broccoli şi spanac', precizează Alexandrescu. Totodată, vitaminele B ajută la transformarea caloriilor în energie mecanică şi sunt componente ale unor enzime care menţin funcţionarea normală a pielii (inclusiv funcţionarea glandelor sebacee care menţin pielea umedă şi fină). De aceea, o lipsă a oricărei vitamine B poate avea efecte negative asupra pielii. Cele mai bune surse sunt carnea de pui, carnea roşie, peştele, bananele, cerealele integrale, drojdia, untul de arahide şi ouăle. Şi vitamina C contribuie la menţinerea colagenului, substanţa de suport a pielii. Dar expunerea la soare şi stresul pot duce la pierderea vitaminei C, pielea devenind prin aceasta vulnerabilă la efectele mediului înconjurător. Cele mai bune surse sunt citricele, căpşunile, roşiile, ardeii graşi şi fasolea verde.

Vitamina E

'Vitamina E - acest antioxidant încetineşte îmbătrânirea celulelor pielii, reducând producţia unei enzime numită colagenaza, care descompune colagenul, producând încreţirea/ridarea pielii. Ca şi mai sus, expunerea la soare poate provoca o pierdere a acestei vitamine. Cele mai bune surse sunt cunoscute ca fiind somonul, legumele, carnea slabă, migdalele, legumele cu frunze, măslinele. Seleniul - Efectele vătămătoare ale luminii ultraviolete sunt minimizate de acest mineral antioxidant, reducând prin aceasta riscul unor arsuri solare. De fapt, unele studii au arătat că un nivel scăzut al seleniului în sânge, duce la o creştere a riscului apariţiei cancerului de piele. Alimente bogate în seleniu sunt tonul, grâul încolţit, seminţele de susan şi cerealele integrale', arată Alexandrescu. De asemenea, zincul ajută la menţinerea fibrelor de colagen şi elastină, care dau pielii fermitate, prevenind 'pungile' şi ridurile. El leagă de asemenea aminoacizii, care sunt necesari la formarea colagenului, esenţiali în vindecarea rănilor. Cele mai bune surse - fructele de mare, curcanul, soia şi ciupercile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel