Diamant albastru, scos la vânzare la un preț record

Diamantul albastru Oppenheimer a fost scos la vânzare cu prețul record de 57,54 de milioane de dolari, devenind bijuteria și piatra prețioasă șlefuită cea mai scumpă din lume.

După o licitație de 20 de minute între doi cumpărători rămași anonimi, diamantul, montat într-un inel și având 14,62 carate, s-a vândut cu 50,6 milioane de dolari, la care s-a adăugat comisionul. Înaintea licitației, Christie's îi evaluase valoarea între 38 și 45 de milioane de dolari. "Este diamantul șlefuit și bijuteria care bate toate recordurile", a declarat un purtător de cuvânt al casei Christie's după licitația care a ținut cu sufletul la gură sutele de persoane venite să asiste la vânzare.

Precedentul record pentru un diamant și o bijuterie era deținut de "Blue Moon of Josephine", un diamant albastru de 12,03 carate, vândut cu 48,4 milioane de dolari unui magnat din Hong-Kong, Joseph Lau, în noiembrie 2015, la Geneva.

Diamantul Oppneheimer, de un albastru intens și luminos, făcea parte din colecția celebrului negustor de diamante londonez Sir Philip Oppenheimer (1911-1995), care controla piața mondială de diamante prin firma De Beers. El a fost extras din mina Premier din Africa de Sud, aceeași în care a fost descoperit în 1905 și cel mai mare diamant din lume, numit "Cullinan".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel