Diabet, alimente care previn apariţia. Listă utilă

Există câteva alimente care previn apariţia diabetului, printre acestea numărându-se iaurtul, sparanghelul, năutul, mărul.

Un studiu realizat de Harvard School of Public Health a demonstrat că orice persoană care consumă în fiecare zi câte un iaurt previne cu 18% apariţia diabetului de tip 2.

Sparanghelul reduce inflamaţiile şi echilibrează nivelul de zahăr din sânge, fiind scăzut în calorii, dar bogat în fibre şi în antioxidanţi. Un studiu din 2010 din "British Medical Journal" arată că persoanele care mănâncă frecvent legume cu frunză verde, cum e şi sparanghelul, reduc cu 12% posibilitatea apariţiei diabetului de tip 2.

De asemenea, studiile cercetătorilor în domeniu arată că oamenii care ţin diete vegane sau vegetariene sunt mai puţin predispuşi la diabetul de tip 2. Năutul, lintea şi fasolea sunt slabe în calorii şi grăsimi saturate.

[citeste si]

Totodată, merele sunt printre cele mai bune alimente care previn apariţia diabetului deoarece sunt bogate în quercetină, potrivit elle.ro. Acest antioxidant ajută organismul să secrete insulină într-un mod mai eficent şi îndepărtează rezistenţa acesteia, ceea ce se întâmplă atunci când corpul trebuie să producă din ce în ce mai multă insulină pentru a ajută glucoză să între în celule. Rezistenţa insulinei este caracteristică principală a diabetului zaharat de tipul 2. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel