Detoxifiere, cum scapi de toxinele acumulate de organism

Dieta de detoxifiere este necesară și eficientă, eliminând cu succes toxinele acumulate de organism. 

Iată ce înseamnă, pas cu pas, o cură de detoxifiere și cum ne ajută aceasta.

Curățarea organismului - din interior spre exterior


Schimbarea alimentației și adoptarea unui regim de viață sănătos sunt deosebit de importante. În cadrul curei de detoxifiere al organismului trebuie să conștientizăm obiceiurile alimentare nesănătoase și să le excludem din dieta noastră. Este recomandat să consumăm cât mai multe fructe și legume, lactate, cereale, ouă și alte alimente bogate în proteine și fibre.

Consumul de fructe și legume este obligatoriu în procesul de detoxifiere al organismului. Aceste alimente au un conținut ridicat de vitamine, minerale și fibre, elemente care vor ajuta organismul și sistemul digestiv să elimine toxinele și vă vor vitaminiza.

Sunt recomandate:
• Broccoli -stimulează organismul să producă antioxidanți și conține numeroase substanțe nutritive care scad colesterolul rău în organism 
• Avocado - ajută la sănătatea ficatului și îl protejează de toxinele acumulate
• Lămâi - sunt considerate cele mai bune alimente deoxifiante, datorită conținutului bogat de vitamina C
• Grepfrutul - elimină toxinele din organism și ajută la digestie; poate fi consumat ca atare sau sub formă de fresh
• Sfecla roșie - este unul din alimentele minune pentru ficat; bogată în antioxidanți, sfecla roșie conține numeroase substanțe nutritive și fibre, care ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Consumul de lichide
Dacă în general este obligatoriu să consumăm minim 2 litri de lichide/zi, în procesul de detoxifiere este recomandat un consum și mai mare. Ce putem consuma?

• Apă - este esențial să consumăm cât de multă apă plată.
• Sucuri naturale/Fresh-uri
• Ceaiuri - recomandat este ceaiul verde (elimină toxinele din organism)

Citește și: Mihaela Rădulescu a dezvăluit cura de detoxifiere care o menține în formă 

Îngrijirea pielii

În cura de detoxifiere, pielea trebuie îngrijită cu multă atenție. Prin piele se elimină o mare parte din toxinele acumulate în corp, așadar acesta trebuie să aibă parte de o îngrijire specială. Cel mai recomadat tratament este cel cu băi relaxante: folosește sare de mare, uleiuri esențiale cu proprietăți de detoxifiere (de lămâie, ienupăr, grapefruit) sau uleiuri vegetale (de cocos, de migdale) și relaxează-te timp de 20-30 de minute în apă caldă. După baie nu uita să aplici o loțiune de corp hidratantă, pentru o piele hrănită și frumoasă.

Sport

Practicarea mișcării este esențială într-un stil de viață sănătos. Sportul ajută organismul să elimine toxinele, să elibereze energie și să îmbunătățească aspectul fizic. Alege să faci zilnic minimum 30 de minute de mișcare. Dacă nu ai încă un abonament la sală, iar frigul de afară nu îți permite să faci mișcare în aer liber, nu ezita să faci câteva exerciții de aerobic la tine acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel