Detalii incredibile ale nebuloasei Messier 17, fotografiate de noul telescop VST din deşertul Atacama

Astronomii de la Organizaţia Spaţială Europeană au reuşit să surprindă detalii incredibile ale unei nebuloase din inima Căii Lactee, cu ajutorul noului Telescop de Supragevhere VLT (VST). Imaginea, surprinsă de telescopul plasat în deşertul chilian Atacama, arată regiunea de formare a stelei cunoscută sub numele de Messier 17, o regiune vastă de gaz, praf si stele fierbinți care se află în constelația Săgetător.

autor: Bianca Iacob

Echipamentul de ultimă generaţie, cu o lungime de 2,6 metri, are o profunzime de câmp de două ori mai mare decât luna plină, este cel mai mare telescop din lume dedicat exclusiv supravegherii boltei cereşti în spectrul vizibil de lumină şi este cea mai nouă achiziţie a Organizaţiei Spaţiale Europene (ESO).

Regiunea Messier 17 a fost fotografiată în detalii suprinzătoare pentru prima dată datorită camerei de 268 mega pixeli montată pe telescop, numită OmegaCAM.

Telescopul este special proiectat pentru a putea capta chiar și părți slab vizibile din spațiu la standarde de calitate înalte. VLT va lucra împreună cu Vista, un telescop cu infraroșu, și vor putea crea cele mai bune imagini din spațiu văzute vreodată.

VLT este găzduit de Observatorul Paranal în deşertul Atacama, nordul Chile, unde mai sunt alte patru telescoape puternice.

"Sunt foarte bucuros să văd primele imagini impresionante realizate cu VST şi Omega CAM. Combinația unică dintre VST si Vista va permite identificarea mai multor detalii interesante“,a declarat Tim de Zeeuw, director general ESO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel