Desfiinţare SIIJ. ALDE, un nou avertisment pentru PNL: Mesajul asociaţiilor de magistraţi nu trebuie ignorat

Florin Răvdan / 02 ian 2020 / 12:23 Salveaza PDF Comentarii

ALDE lansează un nou avertisment pentru liberali privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi anunţă că mesajul asociaţiilor de magistraţi dinainte de Revelion nu trebuie ignorat. 

"Un mesaj transmis de patru asociații ale judecătorilor pe finalul anului trecut care nu trebuie ignorat! Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului (AJADO), Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) si Asociatia Procurorilor din Romania (APR) și-au expus clar punctul de vedere", transmite ALDE într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Ce au transmis magistraţii 

 

Mai multe asociații de magistrați susțin că Memorandumul de desființare a SIIJ este incomplet și inexact, solicitând, într-un comunicat comun, ca membrii Guvernului Orban „să lase jocurile politice și să nu uite că reprezintă România, având obligația de a nu dezinforma", conform Mediafax. 

Asociația Magistraților din România (AMR), Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO), Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) și Asociația Procurorilor din România (APR) au transmis, luni, un comunicat comun, în care critică memorandumul adoptat de Guvernul României în data de 27 decembrie, prin care ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a propus desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29