Descoperire surprinzătoare privind Colosseum-ul din Roma

Săpături efectuate recent în incinta celebrului Colosseum din Roma au dezvăluit că, după căderea Imperiului Roman, edificiul în care se organizau spectacolele sângeroase cu gladiatori și animale dintre cele mai fioroase a fost utilizat pentru un alt scop.  

Descoperire surprinzătoare privind Colosseum-ul din Roma chiar și pentru arheologii care au efectuat aici recent săpături. Cercetătorii au aflat că amfiteatrul construit în anul 72 e.n pentru a domoli atracția pentru cruzime a romanilor, în Evul Mediu, timp de mai multe secole, a fost utilizat, pur și simplu, ca un fel de complex rezidențial cu apartamente de închirat, scrie descopera.ro.

Grandioasa construcție a avut această destinație începând din secolul al IX-lea şi până în 1349, când a fost avariat de un cutremur puternic, perioadă în care călugării de la mânăstirea Santa Maria Nova, aflată în apropiere, ar fi avut în administrare clădire. 

Arheologii au descoperit ţevi de evacuare din teracotă, cioburi de vase ceramice, urme ale existenţei unor grajduri şi ateliere şi fundaţia unui zid care înconjura una dintre proprietăţi.

Astfel, spaţiul din incinta amfiteatrului ar fi devenit o uriaşă curte interioară comună, unde se îngrămădeau oameni, animale şi lucruri gospodăreşti.

Ulterior, în secolul al XVI-lea, papa Sixt al IV-lea a încercat să transforme Colosseum-ul într-o fabrică de prelucrare a lânii, dar proiectul nu a durat prea mult, iar în prezent, cea mai mare construcție a vremurilor sale și cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat astăzi, reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice ale Romei moderne, dar și loc de rugăciune al Bisericii Romano-Catolice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel