Descoperire de ultimă oră! O bacterie ar putea încetini procesul de îmbătrânire

seringa-cosmetica-imbatranire-shutterstock
seringa-cosmetica-imbatranire-shutterstock

Un tip de bacterie recent descoperită în Siberia ar putea să posede capacitatea de a încetini procesul de îmbătrânire, a anunţat, marţi, Academia de ştiinţe rusă într-un comunicat.

Autor: Andrada Axene

Pe baza acestor bacterii au fost realizate mai multe experimente, care au dovedit că acestea sunt capabile să oprească procesul de îmbătrânire în cazul şoarecilor cărora savanţii le-au injectat microorganismele.

Şoarecii testaţi au trăit mai mult timp, în comparaţie cu cei din grupul de control, au explicat reprezentanţii Academiei de ştiinţe ruse.

Testele au arătat că metabolismul şoarecilor testaţi a crescut cu 20-30%, iar bacteriile au contribuit la scăderea cazurilor de orbire asociată cu senilitatea, dar nu au împiedicat apariţia tumorilor, informează mediafax.ro

Bacteria Bacillius F a fost descoperită de savanţii ruşi, in Iacutia, o republică din Siberia Orientală, unde temperaturile sunt deosebit de scăzute. Bacteria poate să se reproducă doar la temperatura de 5 grade Celsius.

"Ne-am gândit şi ne-am spus: întrucât bacteriile au fost descoperite în permafrost, unde erau bine conservate, ele deţin probabil nişte mecanisme care le permit să îşi conserve viabilitatea. Este exact ceea ce s-a întâmplat", a explicat Nadejda Mironova, de la Institutul de biochimie şi medicină fundamentală al Academiei de ştiinţe ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel