Descoperire arheologică în China: Vas din bronz cu lichior vechi de 2000 de ani

marele-zid-chinezesc
marele-zid-chinezesc

O echipă de arheologi din China a adus la lumină, în zona unui cimitir din provincia vestică Shaanxi datând din timpul dinastiei Qin, un vas din bronz ce conţine lichior cu o vechime de peste 2.000 de ani, relatează Xinhua.

Vasul are caracter sacrificial şi se numără printre cele 260 de obiecte descoperite într-unul dintre mormintele comune datând din timpul dinastiei Qin (221-207 î.Hr.). Majoritatea relicvelor erau utilizate în cadrul ritualurilor.

În interiorul vasului sigilat cu fibre naturale se aflau circa 300 ml de lichior, după cum a anunţat Xu Weihong, cercetător în cadrul institutului arheologic din provincie. Lichiorul are o consistenţă lăptoasă, de culoare alb-transparent. Oamenii de ştiinţă cred că acesta a fost realizat prin tehnici de fermentare şi conţine acid glutamic.

Cercetătorii au precizat că sunt necesare studii suplimentare ale lichiorului descoperit pentru a se înţelege mai bine tehnologia de preparare a acestuia şi cultura consumului de băuturi alcoolice din regiunea Xianyang, vechea capitală a dinastiei Qin.

260 de obiecte descoperite


De asemenea, în morminte a fost descoperită o sabie de bronz cu o lungime de 60 de centimetri. Arma prezintă în mijloc structuri octaedrice, care îi sporeau eficacitatea. Pe marginea ei au fost identificate urme care indică faptul că sabia a fost utilizată în război, precizează sursa citată.

O altă descoperire importantă este o carapace de broască ţestoasă cu o lungime de 14 centimetri, în care au fost identificate zeci de urme de lovituri şi de arsuri, ceea ce sugerează că ar fi fost folosită în cadrul ritualurilor de divinaţie.

Oamenii de ştiinţă încearcă să reconstituie viaţa din capitala primului imperiu chinez, studiind relicvele descoperite.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel