Dermatologii americani, operații de cancer în premieră în România

cancer metoda mohs
cancer metoda mohs

Un grup de zece dermatologi americani vor efectua douăsprezece operații de cancer de piele în România. Cei doisprezece aleși sunt persoane care au fost supuși unor metode clasice de tratare a cancerului, dar care au recidivat.

[caption id="attachment_326308" align="aligncenter" width="640"] Sursă foto: cancer.gov[/caption]

Printre cei 12 se numără și un tânăr din București de doar 23 de ani, care suferă de o boală rară de cancer de piele. El va fi operat în Centrul „Dr. Leventer” din Bucureșto prin metoda Mohs de un grup de profesori americani, dermatologi în câteva universitați prestigioase de peste Ocean.

„Cancerul de piele a devenit o problemă reală din cauza expunerii necontrolate la radiația UV. Pentru 10 tipuri de tumori de piele, microchirurgia Mohs este soluția salvatoare. Împreună cu medicii americani vom reda speranța câtorva din pacienții noștri”, declară dr. Mihaela Leventer, președintele S.R.M.E.D.C.C., potrivit unui comunicat de presă.

Microchirurgia Mohs are cea mai mare rată de vindecare față de metodele clasice. Șansa obținerii vindecării este legată de îndepărtarea integrală a tumorii din țesut prin verificare în timp real la microscop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel