"Demolarea Bucureștiului" , conferință de presă la Palatul Șuțu

Joi, 21 august, de la ora 19:00, la Palatul Suţu va avea loc conferința "Demolarea Bucureştiului", prezentată de Andrei Popescu.

VEZI ȘI: SCRISOARE deschisă pentru Ponta: "ARĂTAȚI CĂ VĂ PASĂ"

"Demolarea face parte din dezvoltarea Bucureştiului, adesea această acţiune fiind prost aplicată şi greşit înţeleasă. În cadrul conferinţei voi încerca să abordez subiectul demolării succesive a Bucureştiilor, aşa cum s-a realizat în diferite epoci, punând accentul pe elementele care au definit un mod de dezvoltare a oraşului. În cele din urmă voi încerca să fac o legătură între construcţiile Bucureştiului şi locuitorii săi, în special modul în care relaţionează aceştia cu actualul mediu construit", spune Andrei Popescu.

Andrei Popescu a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" – Facultatea de urbanism. Este interesat de evoluţia oraşelor, în special Bucureşti, cu toate elementele pe care le presupune aceasta: urbanism, arhitectură, istorie, antropologie, economie etc.

Pe lângă încercările de a-şi exercita în mod corect profesia de urbanist, în 2009 a început publicarea unor propuneri de urbanism pe blogul Idei Urbane. Blogul a devenit astfel un mijloc de a-şi face publice ideile despre dezvoltarea Bucureştiului şi analizele despre zone sau proiecte existente. Prin aceste propuneri virtuale a început să descopere zone ale Bucureştiului, să se documenteze despre evoluţia oraşului şi despre ce ar putea însemna o dezvoltare strategică actuală.

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.

Următoarele conferinţe de joi:

Joi 28 august 2014, ora 19:00
Ce este un lider? cu Adrian Majuru

Joi 4 septembrie 2014, ora 19:00
Carol Popp de Szathmári - Viaţa şi opera II cu Emanuel Bădescu

Joi 11 septembrie 2014, 0ra 19:00
Povestiri despre Calea Victoriei cu Constantin Bălăceanu-Stolnici

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy