De Dragobete, Muzeul Satului te invită să sărbătorești iubirea

Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” îmbracă haine de sărbătoare pentru a marca, în perioada 24-26 februarie, Ziua Îndrăgostiților la români - Dragobetele. Pe parcursul celor trei zile de sărbătoare, îndrăgostiții de toate vârstele se pot bucura de un program de excepție sărbătorind instalarea primăverii și renașterea naturii.

De Dragobete, organizatorii evenimentului  își așteaptă oaspeții cu melodii de dragoste din muzica populară românească, datini şi obiceiuri specifice sărbătorii, teatru, poezie, concursuri cu premii şi voie-bună din plin.

Îndrăgostiții vor fi primiți cu onoruri militare în echipament de epocă la Muzeul Satului, acolo unde meșteri populari din toată țara vor îmbina măiestria din atelierele de mărțișoare vesele, originale și podoabe populare cu aroma și gustul deosebit al bunătăților tradiționale și al produselor din gastronomia bio.

În cazul în care dragostea nu a bătut la inima vreunei persoane, cu siguranță acest lucru se va întâmpla pentru cei prezenți în incinta Muzeului Satului, datorită Descântecului de Dragoste care va fi rostit de Dragobete.

Pentru toți cei care poartă de  DRAGA, DRĂGAN sau  DRAGOŞ, porțile Muzeului sunt libere în ziua de 24 februarie (cu buletinul la purtător), pentru a sărbători iubirea la români.

Pentru români, Dragobetele este protectorul iubirii pentru cei care se întâlnesc în această zi, iubire care ţine tot anul, precum cea a păsărilor care "se logodesc" în această zi.

Urmărește programul oferit de Muzeul Satului în perioada 24-26 februarie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel