De ce te îngraşi fără să-ți dai seama

Obiceiurile de alimentație se numără printre cele mai importante cauze ale îngrășării. Într-o postare pe blog, jurnalista Andreea Sava descrie o serie de obiceiuri "care te fac să te îngrași chiar dacă nu mănânci mult sau alimente cu multe calorii".

1. Săritul peste mese

Pe lângă faptul că poate duce la dezechilibre și probleme digestive, te fac să te îndopi atunci când mănânci pe fond de foame avansată. Știu că pentru mulți va părea greu de crezut dar dacă mâncați puțin și des veți totaliza o cantitate mai mică de mâncare. Eu recomand 5 mese pe zi: 3 principale și 2 gustări.  

2. Mâncatul la TV

TV în mod generic. Mâncatul în timp ce faceți altceva. Senzația de sațietate nu apare în stomac, ce surpriză, ci în creier. Tocmai de asta trebuie ca mâncatul să fie ceva conștient și luat în serios. Plus nu trebuie să fie o activitate prin care să combateți plictiseala. Mai bine dormiți.

[citeste si]

3. Mănânci imediat ce te roade puțin stomacul

Da, când vă este foame trebuie să mâncați. Dar senzația de foame nu înseamnă neapărat că organismul vă cere mâncare. Nu suntem niște ființe atât de dezvoltate încât să ne înțelegem prea bine corpul. Iarăși, ce surpriză. Și multora nu le va veni să creadă dar foarte des confundăm setea cu foamea. Și mâncăm în loc să ne hidratăm.

Citiţi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel