De ce sunt oamenii nefericiți. Care este adevărata cauză

Oamenii sunt mereu cu gândul la trecut sau viitor, în loc să se concentreze asupra prezentului, iar aceasta ar fi adevărata cauză a nefericirii, spun oamenii de știință.

Ca în multe alte cazuri, există două extreme: oameni care uită să trăiască în prezent, care visează permanent cu ochii deschişi, şi oameni care intră în starea de observator, analizându-şi gândurile, emoţiile şi reacţiile din corp fără a interfera cu acestea. Având în vedere aceste două tipologii, cercetători din întreaga lume sunt preocupaţi de definirea stării de conştinţă, experinţa "eu sunt", scrie gandul.info.

Unul dintre aceşti cercetători este românul Dr. Ovidiu Brazdău, autorul a numeroase lucrări de specialitate. „Majoritatea dintre noi ne trăim vieţile ca un fel de maşinării, am fost socializaţi prin educaţie şi ne-am auto-programat prin experienţe", explică cercetătorul român.

Conform Psychology Today, un studiu elaborat de Daniel Gilbert şi Matthew Killingsworth a confirmat faptul că oamenii sunt în stare de visare în mare parte din timp, iar acest mod de a funcţiona este mai degrabă în detrimentul nostru, căci ne face să ne simţim nefericiţi şi să fim ineficienţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel