De ce se înrăutățeste mahmureala odată cu înaintarea în vârstă

După consumul excesiv de alcool, organismul este mai afectat odată cu îmbătrânirea.

Odată cu înaintarea în vârstă, câteva pahare de alcool peste limita personală pot genera dureri de cap, stare de rău și amețeală 24 de ore de la consumul lor. Vina nu aparține calității alcoolului, ci modului în care organismul reacționează la consumul de alcool pe măsură ce se depășește vârsta de 30 de ani.

Durerile de cap, de stomac și starea de amețeala și greață sunt efecte ale proastei metabolizări a alcoolul de către ficatul trecut de 30 de ani.

Și greutatea corporală poate fi un factor favorizant al mahmurelii foarte neplăcute de după o noapte de băut. Spre exemplu, kilogramele în plus acumulate cu trecerea anilor au un efect secundar: favorizează deshidratarea. Cu cât corpul este mai deshidratat, cu atât alcoolul este mai dificil procesat la nivelul ficatului.

Totodată, există și modificări ale chimiei la nivelul creierului după vârsta de 30 de ani. Când bem alcool, sunt eliberate endorfine, hormoni care oferă o stare euforică. Însă, după 30 de ani, odata cu endorfinele este eliberat în cantități mai mari și cortizolul, hormonul stresului, care amplifică efectele negative apărute ca urmare a consumului de alcool.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel