Potrivit unui ofițer de zbor, „însoțitorii nu vor bea apă fierbinte în avion".
Intervine astfel întrebare „de ce?".
Răspunsul, ce provine din EPA, este următorul: apa utilizată pentru băuturi calde pe timpul zborurilor provine din robinet, nu din sticle. EPA a realizat un studiu privind apa în 2004 și a constatat că 12,6% din eșantioane conțin coliformi.
Concentrația de coliformi este un indicator al cantității de materii fecale, determinând astfel calitatea sanitară a alimentelor și a apei. Ar putea afecta sănătatea publică, conform studiului, scrie iflscience.com.
Ca răspuns la studiu, EPA și-a schimbat standardele în 2009, forțând companiile aeriene să utilizeze surse de apă care respectă regulile FDA. De asemenea, trebuie să testeze apa cel puțin o dată pe an.
Din păcate, noile reglementări s-ar putea să nu fi avut rezultatele dorite. În 2012, EPA a efectuat mai multe teste, rezultatele fiind similare. Aproximativ 12% au fost testate pozitiv pentru coliform, potrivit NBC 5.
În 2015, în urma unui studiu publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare de Mediu și Sănătate Publică s-a constatat că în camioanele ce transportă apa există mai multe bacterii decât în sursa originală de apă.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News