De ce nefericirea este, de fapt, cheia fericirii

Zodii care nu fac faţă stresului
Zodii care nu fac faţă stresului

Fericirea este supraestimată.

Navigarea în mass-media și „confruntarea" cu prietenii cu locuri de muncă bune, familii perfecte și vacanţe scumpe poate crea impresia că toată lumea se află într-o stare de euforie fără sfârșit. Și tu stai pe o canapea cu o mână într-o pungă de chipsuri și cu cealaltă ținând telefonul. Însă fericirea constantă este supraestimată şi complet inaccesibilă, scrie The Independent.

De fapt, spune Gina Clarke, psihoterapeut la Click for Therapy, aşteptând să fii mereu fericit este dăunător. „Starea de spirit a fiecăruia fluctuează, toți avem coborâșuri și o gamă largă de emoții", spune ea, îndreptându-se spre filmul "Inside Out" ca o analogie. „Dacă ne așteptăm să fim mereu fericiți, atunci noi considerăm că simțim că orice altă emoție este greșită și, prin urmare, internalizăm faptul că suntem răi dacă ne simțim trişti, furioși, frustrați și așa mai departe, când, de fapt, pentru a ne simți fericiți, trebuie să acceptăm și alte emoții".

De asemenea, este puțin probabil ca toată lumea din jurul tău să fie la fel de fericită pe cât pare.

Când ne simțim trişti este modul nostru de a ne spune că suntem în afara echilibrului, că, din punct de vedere emoțional, suferim și avem nevoie de timp pentru a ne vindeca. Primul pas este recunoașterea și evaluarea - trebuie să părăsesc situația, să cer ajutorul, să vorbesc cu un prieten, să caut un sprijin profesional. Dacă ne simțim nefericiți în acest moment, ar trebui să ne întrebăm de ce, de ce se întâmplă, și să ne evaluăm emoțiile. Unii oameni scriu într-un jurnal, alții vorbesc, unii doar notează apoi sentimentele.

„Odată ce ajungeți la cauzele profunde ale modului în care vă simțiți, devine mult mai ușor să vă schimbați starea de spirit", spune Phillip Adcock, psiholog. Pe termen lung, nefericirea ar putea fi cheia fericirii, notează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel