De ce femeile văd mai multe culori decât bărbații

colors
colors

Ceea ce pentru femei este lila, sau fuchsia, pentru bărbați, de obicei, este roz. Specialiștii au o explicație pur științifică pentru acest lucru, scrie Acest lucru li se întâmplă bărbaților din cauză că genele datorită cărora suntem capabili să facem diferența între culori se găsesc doar în cromozomul X, iar bărbații nu au decât unul. De aceea, mai ales în cazul în care la nivel cromozomial apar mutații, bărbații pot deveni incapabili să diferențieze nuanțele între ele.

Mai mult decât atât, mutațiile cromozomiale la femei, mutații care au loc din ce în ce mai des, pot să le confere acestora o capacitate mult mai mare de a diferenția nuanțe. Iar aceste mutații sunt prezente în momentul de față la peste 40% din femeile de pe planetă. Capacitatea diferențierii de culori se manifestă în principal atunci când vine vorba de culorile și nuanțele dintre roșu și portocaliu.

Explicația dată de oamenii de știință este și mai ciudată. Ei susțin că femeile au dezvoltată această capacitate din timpuri străvechi, de pe vremea când se îndeletniceau cu culesul de fructe. Se pare, astfel, că femeile au învățat să distingă mai multe nuanțe pentru a se feri de fructele otrăvite, care ar fi putut cauza moartea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel