De ce femeile sunt mai sensibile decât bărbații la veștile proaste

femei
femei

Atunci când citesc în presă știri cu subiecte negative, cum ar fi crimele sau accidentele rutiere, femeile produc mai mulți hormoni ai stresului decât bărbații, arată un studiu.

Autor: Anca Murgoci

[caption id="" align="alignleft" width="304"] Femeile care citesc știri negative au un nivel ridicat al stresului[/caption]

La investigație au participat 60 de persoane cărora li s-a dat să citească știri negative din presă. Știrile au avut subiecte negative, cum ar fi accidentele, asasinatele, dar și subiecte netru, cum ar fi noutăți despre filme. După consultarea ziarelor, participanții au fost supuși la mai multe teste de specialitate pentru a afla nivelul de stres. S-a dovedit că nivelul de hormoni de stres era mult mai mare la femei decât la bărbați, informează BBC.

În timpul cercetării, experții au măsurat nivelul cortizolului, hormonul stresului. ”Chiar dacă știrile negative nu modifică, în mod direct, atitudinea femeilor, ulterior le afecteze răspunsurile fiziologice în situații de nervozitate”, spune specialista în medicină, Marie-France Marin, de la Universitatea din Montreal (Canada). Nivelul cortizolului la bărbați nu a fost modificat. ”Oamenii nu au cum să evite știrile negative. Cu toate acestea, trebuie să încerce să învețe din toate lucrurile rele și să nu se lase afectați”, adaugă ea.

Experții spun că femeile sunt, în mod natural, mult mai afectate de știrile negative din teama de a-și proteja copiii. Acest lucru influențează forma în care ele răspund în fața stresului. Acest mecanism natural acţionează chiar şi la femeile care nu au copii. În acelaşi timp, femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii: motivul urmează să fie descoperit de către specialiști.

Alți experți spun că sunt necesare și alte cercetări pentru că numărul participanților a fost destul de mic, iar rezultatele nu pot fi luate în considerare.

Citește și:

http://www.dcnews.ro/2012/09/studiu-angajatii-romani-sunt-tot-mai-stresati-si-mai-nefericiti/

http://www.dcnews.ro/2012/08/cele-zece-porunci-ale-stresului/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel